24 augusti 2018
19:00

Herrestads AIF Lag 2

Referat: Munkedals IF - Herrestads AIF Lag 2

Match mot Munkedals IF på gräs. Våra moståndare öste på med chanser och satte en hög press när vi väl hade bollen. Vi hade det verkligen tufft inledningsvis men lyckades ändå skapa några chanser. Vi gör en väldigt fin spelvänding efter drygt tio minuter. Alicia, som spelar ytterback, får bollen och spelar den till Anni som springer igenom deras försvar och gör 1-0 till oss.

Men det dröjer inte lång tid innan de gör 1-1. Det är deras snabba forward som går på en djupledsboll och rullar in den i mål. Vi försöker spela vårt spel men blir snabbt av med bollen. De stressar oss med en hög press och i första halvlek går bollen mest mellan lagen. Det är dessutom en tung plan och vi har det extra jobbigt på innermittfältet. Bara minuter innan det är dags för pausvila gör de också 2-1 efter en hörna. Återigen visar det att vi måste bli starkasre på fasta situationer.

Vi gör en del byten i andra men blir lite tagna på sängen, återigen av deras aggresiva försvarsspel. De får redan i den 47:e minuten göra 3-1 på oss. Men vi kämpar oss tillbaka i matchen, som lika gärna kunde slutat 3-2.
Tyvärr är vi inte tillräckligt farliga i den sista tredjedelen och därför blir resultatet som det blir. Men att vi kämpar oss tillbaka och börjar rulla runt och hittar mycket spelvändingar. Det tar vi verkligen med oss från dagens match.
Extra kul att Nellie gör sin första match i division 3 efter sin korsbandsskada.